Arbeidsparticipatie

Werk, in welke vorm dan ook,  is heel belangrijk voor mensen. Werk geeft een doel in het leven,  zingeving, ritme, sociale interactie, je ontwikkelt je verder en zorgt voor zelfredzaamheid. Er is een direct verband tussen werk, het hebben van werk dat bij je past, en de gezondheid van mensen. Het lukt echter niet voor iedereen om (passend) werk te vinden.

Onze missie is samen werken aan een regio waar iedereen mee kan doen. Waar iedereen zijn/haar kwaliteiten kan inzetten, kan werken naar vermogen, zich verder kan ontwikkelen en (weer) een perspectief heeft. Dat is belangrijk voor henzelf en voor de samenleving. Geen verspilling van talent en kwaliteit! Met elkaar creëren we een inclusieve samenleving.

Er zijn verschillende initiatieven in de regio die bezig zijn met dit doel te realiseren, zoals Adelot en sociale coöperatie de Blauwe Paraplu. Vanuit de gebiedscoöperatie willen we samenwerking stimuleren en faciliteren. Heb jij ook een initiatief wat hieraan bijdraagt, sluit bij ons aan. Door ons zelf te verenigen kunnen we nog meer impact maken. Voor meer informatie neem contact met ons op via het contactformulier.